Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ" Ναι στις δανειακές διευκολύνσεις των Τραπεζών , Όχι στα υπέρογκα επιτόκια"

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων, θεωρεί θετική την πρωτοβουλία της ΄Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών (Ε.Ε.Τ ) να καλέσει τα μέλη της να αναθεωρήσουν την δανειακή τους πολιτική, με διευκολύνσεις αποπληρωμής των δανείων στους δημοσίους υπαλλήλους.

Η αλήθεια είναι ότι, η υπάρχουσα οικονομική κρίση και τα αιφνιδιαστικά μέσα αντιμετώπισης της κρίσης,θίγουν ουσίας το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά όχι μόνο.Η δυσχέρεια της δύσκολης οικονομικής δυσκολίας, άγγιξαν περισσότερο τους οφειλέτες τραπεζών, που δεν υπήρξαν ποτέ επαγγελματίες άνεργοι ,αλλά, ξαφνικά βρέθηκαν άνεργοι και αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων.
Σαυτή την κατηγορία των πολιτών η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, προτείνει και καλεί την ΄Ενωση Ελληνικών Τραπεζών (Ε.Ε.Τ),να ζητήσει από τα μέλη της, όχι απλή διευκόλυνση πληρωμής τους χρέους της δανειοδότησης, δηλ. επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και την ουσιαστική μείωση της μηνιαίας δόσης που προτείνει για τους δημοσίους υπαλλήλους ,αλλά μεταφορά χρόνου (πάγωμα)τουλάχιστο μέχρι να ρυθμιστεί και να ισορροπήσει η οικονομική κρίση, που δημιούργησε την ανεργία στους ανέργους δανειολήπτες.
Επιπρόσθετα θα θέλαμε να καλέσουμε την Ε.Ε.Τ να επιμεληθεί και να βάλει ένα όριο στην αύξηση των επιτοκίων από κάποιες Τράπεζες μέλη της.Εμείς δεν θέλουμε ωραιοποιημένα λόγια, γιατί δεν είναι χάρη ούτε στους δημοσίους υπαλλήλους ούτε στους λοιπούς πολίτες η εξωφρενική αύξηση των επιτοκίων από κάποιες Τράπεζες.
.Μιλάμε για το υπέρογκο επιτόκιο της τάξης των 20%.Μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να έκρινε την ελεύθερη διαπραγμάτευση του επιτοκίου, αλλά αυτές οι "ρυθμίσεις" δεν θα θέλαμε να φτάνουν στο μέτρο της τοκογλυφίας, δηλαδή η ανάσα της διευκόλυνσης δεν θα πρέπει να μετατρέπεται σε κάποιους καταναλωτές σε "χάπι"ανίατης αρρώστιας.

H Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: