Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Ικανοποίηση για τη ρύθμιση δανείων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) να καλέσει τα μέλη της να αναθεωρήσουν τη δανειακή τους πολιτική, με διευκολύνσεις αποπληρωμής των δανείων στους δημοσίους υπαλλήλους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων (ΕΠΚΧΑΝ).
Στην ανακοίνωση η ΕΠΚΧΑΝ, προτείνει και καλεί την Ε.Ε.Τ. “να ζητήσει από τα μέλη της, όχι απλή διευκόλυνση πληρωμής του χρέους της δανειοδότησης, δηλαδή επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και την ουσιαστική μείωση της μηνιαίας δόσης που προτείνει για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά μεταφορά χρόνου (πάγωμα) τουλάχιστον μέχρι να ρυθμιστεί και να ισορροπήσει η οικονομική κρίση, που δημιούργησε την ανεργία στους άνεργους δανειολήπτες”.
Επιπλέον, προτείνεται η επιβολή “ορίου στην αύξηση των επιτοκίων από κάποιες Τράπεζες”, με αφορμή “το υπέρογκο επιτόκιο της τάξης των 20%, για το οποίο η ΕΠΧΑΝ τονίζει πως “μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να έκρινε την ελεύθερη διαπραγμάτευση του επιτοκίου αλλά αυτές οι «ρυθμίσεις» δεν θα θέλαμε να φτάνουν στο μέτρο της τοκογλυφίας".

Πηγή:Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: