Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Μέχρι τέλος του έτους οι αποζημιώσεις για Ασπίς και Commercial Υπομονή ζήτησε από τους ασφαλισμένους ο κ. Παντελίδης

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value, σύμφωνα με τον Επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής των δύο εταιρειών, Ι. Παντελίδη.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση για την ασφαλιστική αγορά, που διοργάνωσαν τα πρωτοβάθμια Σωματεία Διαμεσολαβούντων ΣΕΜΑ, ΕΕΑΕ και ΠΣΑΣ, ο κ. Παντελίδης τόνισε ότι «οι ασφαλισμένοι οφείλουν να επιδείξουν υπομονή για να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους, καθότι θα πρέπει πρώτα να προσδιοριστούν, να αποτιμηθούν και να εκποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία των δύο ανακληθεισών εταιρειών, ώστε να εξευρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια και οι διαδικασίες αυτές σε κάθε περίπτωση απαιτούν χρόνο για να ολοκληρωθούν».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, Γ. Πέτσας, ζήτησε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να εκλάβουν ως θετικό το ζήτημα της αναδρομικότητας για τους ασφαλισμένους των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος έχει να αναμένει υπεραξίες σε μακροπρόθεσμη βάση «εφόσον συμβάλει ενεργά και ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι μέρος των υποχρεώσεων που θα αναλάβουν οι εταιρείες, θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν με λελογισμένες αυξήσεις στα ασφάλιστρα, ενώ τόνισε ότι πλέον, στον κλάδο Ζωής -μετά και την ανάκληση της Ασπίς Πρόνοια- οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν έχουν να φοβούνται απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους από αθέμιτες πρακτικές.

Η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Μαργαρίτα Αντωνάκη, αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις του κλάδου, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ Γ. Καραβίας επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη διαλόγου μεταξύ πολιτείας και αγοράς για την επίλυση όλων των κρίσιμων ζητημάτων της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η ασφαλιστική αγορά αναμένει από την πολιτεία να έχει συνέχεια και συνέπεια στο έργο της έναντι του πολίτη, ώστε το ασφαλιζόμενο κοινό να μην αντιμετωπίσει στο μέλλον καταστάσεις ανάλογες των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value.

13/04/2010 10:06 | © VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: