Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Τράπεζα αποζημίωσε με 10.000 ευρώ πελάτη τηςΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ο Άρειος Πάγος υποχρέωσε Τράπεζα να καταβάλει σε πελάτη της αποζημίωση 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη. Ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας είχε τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεων και υπολόγισε ότι η Τράπεζα σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα έβαζε στον λογαριασμό του......τους νόμιμους τόκους.

Ο αξιωματικός υπολογίζοντας και τους τόκους που θα έβαζε η Τράπεζα στο λογαριασμό του εξέδωσε επιταγή, όμως όταν ο κάτοχος της επιταγής πήγε στην Τράπεζα να την εισπράξει, στο λογαριασμό του αξιωματικού δεν υπήρχε όλο το ποσό που αναγραφόταν στην επιταγή, αφού η υπάλληλος από αμέλεια δεν πέρασε στο λογαριασμό του τους τόκους.

Η επιταγή σφραγίστηκε ως ακάλυπτη και η Τράπεζα ενημέρωσε το τραπεζικό σύστημα πληροφοριών "Τειρεσίας" ότι η επιταγή σφραγίστηκε ως μερικώς ακάλυπτη.

Ο αξιωματικός πέτυχε να διαγραφεί από την δυσμενή λίστα του "Τειρεσία", ενώ λόγω του λάθους της Τράπεζας ο αξιωματικός έπαθε και άλλη υλική ζημιά καθώς πλήρωσε δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεσή του.

Η Δικαιοσύνη δέχθηκε ότι ο αξιωματικός υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία και στενοχώρια και εξ΄ αυτού του λόγου ηθική βλάβη για την αποκατάσταση της οποία δικαιούται χρηματική ικανοποίηση।
ΠΗΓΗ ΤΡΟΚΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: