Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

Μέσα στις επόμενες ήμερες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ασφαλιστική αγορά, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, για την «Ασπίς Πρόνοια».

Όπως ανέφερε ο κ Σαχινίδης με το νομοσχέδιο αποκλείεται η επιβάρυνση των φορολογουμένων μέσω της χρηματοδότησης του "ανοίγματος" μιας ασφαλιστικής εταιρείας από το Δημόσιο. Επίσης τόνισε ότι η ανάθεση της εποπτείας του κλάδου στην Τράπεζα της Ελλάδος θα φέρει ηρεμία στην ασφαλιστική αγορά ενώ η σύσταση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής με τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου θωρακίζει την αξιοπιστία του συστήματος.

Με το νέο σύστημα της κάλυψης μέσω του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής θα καλύπτεται το 100% της αποζημίωσης μέχρι το ύψος των 25 χιλιάδων ευρώ ανά ασφαλισμένο και σε για αποζημιώσεις θανάτου και μόνιμης ολικής αναπηρίας, η κάλυψη φτάνει μέχρι και τις 50 χιλιάδες ευρώ ανά ασφαλισμένο.
Σχετικά με τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής, το νομοσχέδιο καθορίζει τη διαδικασία και ορίζει καταληκτική ημερομηνία ενός έτους από την δημοσίευση του, για την περάτωση της. Αν δεν περατωθεί η μεταβίβαση μέσα σε αυτή την προθεσμία, η διαδικασία περατώνεται αυτοδίκαια και το χαρτοφυλάκιο ζωής τίθεται και αυτό στην ασφαλιστική εκκαθάριση του ν. 400/1970.Οι ασφαλισμένοι μπορούν να ζητήσουν τη λύση του συμβολαίου τους και την υπαγωγή των αιτήσεων τους στη

Πηγή:Asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: