Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Καταγγελίες για “αισχροκέρδεια”

ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

08.06.2010

Καταγγελίες για αισχροκέρδεια έχουν γίνει στο Γραφείο Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε χθες η΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών
Νομού Χανίων.
Η Ενωση “ενημερώνει τους καταναλωτές που επισκέπτονται ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ μπαρ κ.λπ. να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν αποδείξεις για όλα τα είδη που παραγγέλλουν, να τις ερευνούν προσεκτικά, εάν είναι τα παραγγελμένα είδη, με τις αντίστοιχες τιμές του τιμοκαταλόγου, καθώς αρκετές είναι οι καταγγελίες που φθάνουν στο Γραφείο Προστασία του Καταναλωτή, από καταναλωτές που παίρνουν τα αναψυκτικά τους από αναψυκτήρια που βρίσκονται κοντά στην παραλία αλλά και από ταβέρνες, ακόμα και από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, με πολύ υψηλές τιμές, απαράδεκτες για τον χώρο που προσφέρονται”.
Ακόμα στην ανακοίνωσή της η Ενωση αναφέρει ότι “φθάνουν και καταγγελίες καταναλωτών εκτός Κρήτης και μας ζητούν να στηρίξουμε την οικονομία της χώρας μας”, καθώς κάποιοι, κατά την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών, “εκδίδουν αποδείξεις χωρίς Α.Φ.Μ.” και “με την πρακτική αυτή δεν αποδίδουν τίποτα στο κράτος, είναι ένα σκέτο χαρτί”.
Επιπλέον στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει η πρόεδρος της Ενωσης Ιωάννα Μελάκη τονίζεται ότι υπάρχουν και τηλεφωνικές καταγγελίες από επαγγελματίες του παλιού λιμανιού για επιτήδειο που “χρησιμοποιεί διπλούς καταλόγους (άλλες τιμές βλέπει ο καταναλωτής την ώρα που δίνει την παραγγελία του και άλλες πληρώνει την ώρα του λογαριασμού)”.
Καταλήγοντας η Ενωση αναφέρει:
“Επειδή η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων είναι ανοικτός Φορέας στηρίζει όλους τους καταναλωτές (βάσει του καταστατικού της), χωρίς γεωγραφική διάκριση αλλά νοιάζεται και για την οικονομία της χώρας μας, μπορεί ο κάθε καταναλωτής να ενημερωθεί για τα δικαιώματά του είτε να μας καταγγέλλει τα τεχνάσματα «των επιτηδείων» στέλνοντας e-mail: epkxan@gmail.com ή τηλεφωνώντας στο τηλ.: 2821092666”.
Την ανακοίνωσή της η Ενωση την κοινοποίησε στον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ. Δημήτρη Σπυράκο, στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανο Κομνηνό και σ’ όλες τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών της χώρας.

Πηγή:Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: