Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ


Οι κυριότερες αλλοιώσεις που παρατηρούνται στα τυριά είναι οι εξής:

  • Διόγκωση: Το τυρί έχει όψη σφουγγαριού και πολλές φορές συνοδεύεται από δυσοσμία. Προσοχή! Όχι σύγχυση με τις τρύπες που υπάρχουν φυσιολογικά στην γραβιέρα, emental, κ.α.
  • Σήψη: (έντονη δυσοσμία)
  • Τάγγιση: (γεύση που κεντρίζει τον φάρυγγα)
  • Πικρότητα
  • Ρήγματα στην επιφάνεια
  • Ανώμαλη σύσταση (αμμώδης)
  • Ευρωτίαση (μούχλα). Προσοχή! Όχι σύγχυση με ροκφόρ.

ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΥΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

  • Να συντηρούνται στο ψυγείο
  • Να αναγράφεται στη συσκευασία η ημερομηνία παραγωγής και λήξης
  • Το είδος γάλατος και η ονομασία του τυριού
  • Να μην είναι αλλοιωμένα
  • Να έχουν ευχάριστη οσμή και γεύση
  • Να μην αγοράζουμε τυριά από κτηνοτρόφους που τυροκομούν μόνοι τους, κάτω από άγνωστες υγειονομικές συνθήκες
πηγή Ενωση Προστασίας καταναλωτών Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: