Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Νέα καταγγελία κατά Τραπεζών

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

14.06.2010

Με νέα ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι “οι Τράπεζες δεν άλλαξαν την κερδοσκοπική πολιτική, απλώς τη διαφοροποίησαν εις βάρος μας, εις βάρος των δανειοληπτών, αφού μας καλούν για ρύθμιση οφειλής, ενώ στην ουσία στήνουν ένα νέο δάνειο, αφού έχουν ενσωματώσει τους συμβατικούς τόκους και τους τόκους υπερημερίας, παγιώνουν το κεφάλαιο, το επιβαρύνουν με νέο επιτόκιο, με αδιαφανείς όρους σύμβασης, χωρίς επαρκή ενημέρωση του καταναλωτή, για τον νέο δανεισμό που έχει προσχωρήσει”.
Ακόμα στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η πρόεδρος της Ενωσης Ιωάννα Μελάκη, τονίζεται:
“Δεν χρωστάμε σε κανένα εξυπηρέτηση και χάρη. Είχαμε αγοράσει χρήμα, το οποίο τώρα γίνεται πιο ακριβό και για τις Τράπεζες έχει περισσότερες εξασφαλίσεις. Ακόμα για μικροποσά «τάχα της ρύθμισης» ζητούν εγγυητή και ακόμα απαιτούν προσημείωση ακινήτου, ενώ ήδη τους έχουν πουλήσει ασφαλιστική υπηρεσία της οφειλής που εκείνες ονομάζουν «ρύθμιση». Το Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. δέχεται καθημερινά καταγγελίες για πρακτικές των Τραπεζών τις οποίες και τις μεταφέρουμε και τις καταγγέλλουμε:
- Έκθεση της προσωπικότητας του καταναλωτή σε τρίτους.
- Παραπλανητική προσέγγιση του οφειλέτη για ρύθμιση του χρέους τάχα με «ευνοϊκούς όρους».
Επειδή οι νέες πρακτικές των Τραπεζών θεωρούνται από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. ότι δεν προσφέρουν ασφαλή, διαφανή και εγγυημένη πρωτοβουλία προς τους καταναλωτές αλλά ακόμα θεωρείται ένα νέο τέχνασμα των Τραπεζών για μεγαλύτερη χρέωση των ήδη υπερχρεωμένων καταναλωτών και αύξηση του δικού τους κέρδους, συστήνουμε στους καταναλωτές υπομονή, καθώς το νέο Νομοσχέδιο για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» μέχρι το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή αλλά και ακόμα, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει παράταση του χρόνου αναστολής των πλειστηριασμών, τουλάχιστο μέχρι τέλος του έτους, για χρέη μικρότερα των 200.000 ευρώ”.
Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. με υπόμνημά της προς τους αρμόδιους υπουργούς έχει αιτήσει “αύξηση της παράτασης του χρόνου πλειστηριασμού τουλάχιστον για ένα έτος και για ποσό χρέους τουλάχιστον 300.000 ευρώ”.

Πηγή Χανιώτικα Νέα

1 σχόλιο:

GEORGE είπε...

ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ "ΛΙΒΑΝΙΣΕΙ" ΚΑΙ "ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΨΕΙ" ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΜΗΝΑ. ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ??? ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Η ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΗΝ....ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ???? Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΙΜΗ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΑΣ? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" ΚΑΙ "ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ". ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ? ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!