Ωρες Κοινού για ενημέρωση
10:00-12:00 π.μ
ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

2821092306

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!!Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ενημερώνει τους δανειολήπτες μέλη και μη της Ένωσης ότι:14-1-2014 ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ-ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ και πρώτης κατοικίας από 1-1-2014 ΒΆΣΕΙ ΤΟΥ Ν.4161/2013

Αυτη τη στιγμη διαβάζουν

website stats
!!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!


Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ενημερώνει τους δανειολήπτες μέλη και μη της Ένωσης ότι:

α)14-1-2014 ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

β)ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 1-1-2014 και πρώτης κατοικίας βάσει του Ν.4161/2013

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Αόρατα τα δάνεια ΤΕΜΠΜΕ: Οι τράπεζες κάνουν τον "Κινέζο"

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής - Πειραιά για την έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής και ενίσχυσης ρευστότητας των επιχειρήσεων.
"Η" Online 10/6 09:24

Πόρτα... τρώνε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις τράπεζες για τα δανειακά προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ που ρυθμίζουν οφειλές τους, «πόρτα» μετανάστευσης στα γειτονικά κράτη ανοίγει για τις βιομηχανίες, αφού οι συντελεστές φορολόγησης είναι μόλις 10% έναντι 40% στην Ελλάδα.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής - Πειραιά για την έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής και ενίσχυσης ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΒΕΑ Π. Ραβάνης καταγγέλλει πως οι τράπεζες, παρά τις εδώ και μήνες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την ισχύ των προγραμμάτων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που εγγυώνται δάνεια από τις τράπεζες για τη ρύθμιση οφειλών προς τις ΔΟΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και προς τους προμηθευτές, εντούτοις οι τράπεζες δεν τα εφαρμόζουν:

«Αποδεικνύεται μετά την έρευνα του ΒΕΑ στην τραπεζική αγορά ότι οι περισσότερες τράπεζες είτε δεν γνωρίζουν, είτε δεν έχουν ακόμη οδηγίες, είτε δεν θεωρούν τα προγράμματα επιχειρηματικά ελκυστικά και ως εκ τούτου εκφράζουν τη δυσπιστία τους ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δέχονται αιτήσεις, αλλά δεν είναι οριστικά έτοιμες για να αντιμετωπίσουν το πρόγραμμα και το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο», λέει ο κ. Ραβάνης και καλεί την κυβέρνηση να είναι «συνεπής» με τις ανακοινώσεις της.

Χωρίς ρευστότητα
Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, κ. Δ. Μαθιός, δηλώνει πως «η έλλειψη ρευστότητας... πνίγει την αγορά» και μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις - μέλη του Συνδέσμου, υπαινισσόμενος πως πολλές βιομηχανίες εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς των δραστηριοτήτων τους σε γειτονικές χώρες: «Το πάγωμα της επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις προσλαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις για τα οικονομικά τους.

Οι συνεχείς φορολογήσεις μέσω της υφιστάμενης πολιτικής αλλά και των έκτακτων μέτρων επιβαρύνουν το πρόβλημα της χαμηλής ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Τα κίνητρα των φορολογικών συντελεστών του 10% σε γειτονικές χώρες, έναντι του 40% στην Ελλάδα, αρχίζουν να λειτουργούν πλέον ως μέγιστη πρόκληση», καταλήγει ο κ. Μαθιός.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: