Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Κ.ΧΑΝ



Ο Συντονιστής της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας

και Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ
Γιώργος Παπαλάς




Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, την Παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος, την 6η Ιουνίου , την αφιερώνει αποκλειστικά στον " Εθελοντισμό για το Περιβάλλον". Το περιβάλλον υποφέρειι το περιβάλλον εκπέμπει S.O.S και εμείς έχουμε υποχρέωση να το προστατεύσουμε, γιατί ανήκει σε όλους μας.

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, η οποία σήμερα αριθμεί 30 μέλη, δραστηριοποιείται στα όρια του Νομού μας,με σκοπό την πυροανίχνευση και δασοπροστασία, λειτουργεί ως ανεξάρτητος Φορέας μέσα από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, αλλά δεν αρνείται να συνεργαστεί με οποιανδήποτε άλλο φορέα ή εθελοντική ομάδα, που έχουν τον ίδιο σκοπό και δράση στο Νομό μας.. Επί του προκειμένου και με αφορμή την σημερινή συνάντηση των εμπλεκομένων στην Πολιτική Προστασία του Νομού μας,ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ,η δική μας Ομάδα θα ακολουθήσει τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας, αλλά θα συμμετέχει και σε άλλες δράσεις που θα κληθεί από τους πολίτες να υπηρετήσει.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι η περιπολία της εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, θα αρχίσει την δράση της,τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα του Συντονιστικού Οργάνου της Νομαρχίας , συμβάλλοντας στην αποτροπή δασικής πυρκαγιάς.
Επειδή οι πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στο τόπο μας σύμφωνα με μελέτες ειδικών και συμπεράσματα που εξάγονται από συγκριτικά στοιχεία, οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην ανθρώπινη αμέλεια , θα πρέπει να είμαστε σε αφύπνιση δεν επαναπαυόμαστε.
Δεν μας περισσεύουν δάση ,ούτε περιουσίες για να κάψουμε, ακόμα πληγές μετράνε οι κάτοικοι της περιοχής της επαρχίας Σελίνου, αλλά και άλλες , με την εξαφάνιση από την φλόγα της φωτιάς, χιλιάδων στρεμμάτων ελαιοδέντρων ,δεν μας στέλνουν μήνυμα εφησυχασμού..
Η Εθελοντική μας ομάδα Πολιτικής Προστασίας,της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ είναι ανοιχτή, σε οποιονδήποτε συμπολίτη μας θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στον τόπο μας, τηλεφωνώντας για να ενημερωθεί στο τηλ 2821092666.

Παραθέτουμε τις συμβουλές μας μια και είμαστε στην αρχή της θερινής περιόδου.

* Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα είτε από αυτοκίνητο, είτε καθισμένοι στην ύπαιθρο. Το σβήνουμε προσεκτικά πάντα με νερό .Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
* Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο ιδιαίτερα σε απαγορευμένη σύμφωνα με την Νομοθεσία αντιπυρική περίοδο ,μέχρι τη λήξη της, που είναι το τέλος Οκτωβρίου.
* Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
* Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές (μπαρπεκιου) κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
* Ποτέ δεν σταθμεύουμε το αυτοκίνητό μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.

Πως πρέπει να ενεργήσουμε όταν αντιληφθούμε μια πυρκαγιά

* Τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΩΣ στο αριθμό κλήσης 199 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε την πυρκαγιά.
* Περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται( θάμνοι , ελαιώνες κ.λ.π).
* Προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
* Παίρνουμε μέρος για την πυρόσβεση με τα ενδεικνυόμενα μέσα (κλαδιά, φτυάρια, νερό, πυροσβεστήρα κ.λ.π)
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ με αυτή την υπενθύμιση θέλει να τονίσει σε όλους μας, ότι δεν υπάρχει κανένα όριο ανοχής, ενώπιον αυτών των εγκλημάτων, για κανένα , το περιβάλλον αλλά και οι περιουσίες των συμπολιτών μας εκπέμπουν S.O.S και εμείς οφείλουμε να υπακούσουμε.

Ο Συντονιστής της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας

και Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ
Γιώργος Παπαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: