Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Ακατάλληλα για κατανάλωση 77,8 τόνοι λεμόνια από την Αργεντινή!


Ακατάλληλα για κατανάλωση κρίθηκαν 77,8 τόνοι λεμόνια, προέλευσης Αργεντινής, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο στο Ε' Τελωνείο Πειραιά, οι γεωπόνοι...
της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε 77,8 τόνους λεμόνια, προέλευσης Αργεντινής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το προϊόν, που έφτασε στη χώρα μας, αποθηκευμένο σε 3 κοντέινερς και εντός 4.320 χαρτοκιβωτίων, κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση, σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, καθώς βρέθηκε σε κάθε μέσο συσκευασίας σημαντικός αριθμός καρπών σε προχωρημένο στάδιο σήψης. Για την υπόθεση, η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 5 φορτία, συνολικού βάρους 196,5 τόνων.

Στις δηλώσεις του, ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, επεσήμανε ότι "με συνεχείς ελέγχους σε όλα τα σημεία της αγοράς, αγωνιζόμαστε, για να διασφαλίσουμε την ποιότητα της διατροφής μας, αποτρέποντας έγκαιρα ακατάλληλα για κατανάλωση προϊόντα να καταλήξουν στο πιάτο του έλληνα καταναλωτή. Το γεγονός ότι οι γεωπόνοι μας, μόνο μέσα στο εξάμηνο του 2010, έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε χιλιάδες κιλά ακατάλληλων προϊόντων, φυτικής προέλευσης, αποδεικνύει τη δουλειά μας και φανερώνει ότι στη Νομαρχία Πειραιά δεν επαναπαυόμαστε στις επιτυχίες μας, αλλά, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, εντείνουμε διαρκώς τη μάχη των ελέγχων για προστασία των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: