Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Σύμφωνη με τη δημιουργία εγγυητικού κεφαλαίου ζωής η ΟΚΕ

NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010 20:53

*


Υπέρ της δημιουργίας εγγυητικού κεφαλαίου ζωής που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την «Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης, Σύσταση Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής και λοιπές διατάξεις» τάσσεται η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ).

«Η δημιουργία εγγυητικού κεφαλαίου ζωής, το οποίο θα παρέχει κάλυψη στις περιπτώσεις που η ασφαλιστική επιχείρηση κηρύσσεται σε κατάσταση πτώχευσης ή ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της για παράβαση του νόμου, θεωρούμε ότι θα ενισχύσει την αξιοπιστία του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης», αναφέρει στη σχετική γνωμοδότησή της.

Σημειώνει ακόμη πως η μέριμνα της πολιτείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προστασία των ασφαλισμένων με τη θέσπιση μέτρων προσωρινού, μεταβατικού και διαρκούς χαρακτήρα, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, κρίνεται κατ΄ αρχήν θετική και προσθέτει ότι η δημιουργία ενιαίας πλέον εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος (τραπεζικού και ασφαλιστικού κλάδου) και η υπαγωγή της στη Τράπεζα της Ελλάδος κρίνεται θετική καθώς με τον τρόπο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος θα έχει τη συνολική εικόνα του συστήματος.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, «ο άμεσος κρατικός έλεγχος των ασφαλιστικών επιχειρήσεων συνάδει με τη κοινοτική νομοθεσία και τους αυστηρούς κανόνες ως προς το ύψος και τη συγκρότηση των ιδίων κεφαλαίων. Η συνέχιση της αυστηρής κρατικής εποπτείας της ασφαλιστικής δραστηριότητας δικαιολογείται από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ασφάλισης, η οποία συνοψίζεται στη διαχείριση των χρημάτων τρίτων προσώπων, δηλαδή των ασφαλιζόμενων και στην υπόσχεση για μελλοντική καταβολή ασφαλίσματος, όταν και εφόσον επέλθει η ασφαλιστική περίπτωση».

Επισημαίνεται, τέλος, ότι οι πρόσφατες ανακλήσεις αδειών ασφαλιστικών εταιριών έδειξαν τη διαχρονική αδυναμία των εποπτικών μηχανισμών του κράτους να αποτρέπουν τέτοιες καταστάσεις και την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης της προληπτικής εποπτείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: