Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Προς οριστική λύση για τους ασφαλισμένους των "Ασπίς Πρόνοια" και "Commercial Value"

To νομοσχέδιο με το οποίο καθορίζεται η τύχη των ασφαλισμένων της "Ασπίς Πρόνοια" και "Commercial Value" που έκλεισαν, κατέθεσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή. Με το νομοσχέδιο επέρχονται τέσσερις βασικές αλλαγές:

1. Καταργείται η ΕΠΕΙΑ και ανατίθεται στην Τράπεζα της Ελλάδας η εποπτεία του κλάδου των ασφαλιστικών εταιρειών.
2. Επιχειρείται να δοθεί λύση στο πρόβλημα των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και Commercial Value . Η κυβέρνηση ορίζει την ΤτΕ ως τον υπεύθυνο φορέα που θα πρέπει να βρει αγοραστή για τα χαρτοφυλάκια των ανωτέρω εταιρειών. Ο αγοραστής θα πάρει τα περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών αυτών και το έλλειμμα που θα υπάρχει θα καλυφθεί από το εγγυητικό κεφάλαιο Ζωής.
3. Συστήνεται το εγγυητικό κεφάλαιο για τον κλάδο Ζωής
4. Συστήνεται το συμβούλιο συστημικής ευστάθειας. Πρόκειται για έναν φορέα που θα εκπροσωπείται από όλες τις αρχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου ( Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΤτΕ κλ) και ρόλος του θα είναι να εποπτεύει όλη την αγορά και να προλαμβάνει αστάθειες στο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: