Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ "ΠΑΓΩΜΑ" ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Παράταση, μέχρι το τέλος του χρόνου στο «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τραπεζικές όφειλες σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τις οφειλές τους βάσει των διατάξεων που εισαγάγει ειδικό νομοσχέδιο.
Υπενθυμίζεται ότι οι πλειστηριασμοί για τραπεζικές οφειλές έως 200.000 ευρώ έχουν παγώσει έως τις 30 Ιουνίου.
Λόγω των καθυστερήσεων στην ψήφιση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά υπάρχει ο φόβος ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν θα προλάβουν να ενταχθούν έγκαιρα στις ρυθμίσεις για να προστατέψουν τα ακίνητά τους. Και για το λόγο αυτό το υπουργείο Οικονομίας σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνδυάσει την ψήφιση του νόμου με νέα παράταση στο «πάγωμα» των πλειστηριασμών που ξεκινούν την 1η Ιουλίου. Η κυβέρνηση επιδιώκει, να ψηφιστεί το νομοσχέδιο μέσα στον Ιούνιο.
Μια από τις αλλαγές που θα έχει ενσωματώσει το τελικό σχέδιο νόμου, σε σχέση με προηγούμενες μορφές του που έχουν παρουσιασθεί και συζητηθεί, θα αφορά πιθανότατα τον περιορισμό του πεδίου εφαρμογής του στους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν διαπιστωμένη και μόνιμη αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους
Αρχικά δινόταν η δυνατότητα ρύθμισης και σε όσους αντιμετώπιζαν, κατά την κρίση του δικαστηρίου, «προδήλως επαπειλούμενη αδυναμία». Η διατύπωση αυτή όμως κρίθηκε ότι έπρεπε να αλλάξει, καθώς άφηνε μεγάλα περιθώρια ερμηνειών και αξιοποίησης των διατάξεων του νόμου ακόμη και από οφειλέτες που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

πηγή Αδέσμευτος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: