Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Έτοιμο το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση

Kίνητρα στις ασφαλιστικές εταιρείες θα δώσει η κυβέρνηση για να αγοράζουν τα χαρτοφυλάκια ζωής της «Ασπίς Πρόνοια» και της “Commercial Value”, έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση με τους ασφαλισμένους των εταιρειών αυτών που βρίσκονται «ξεκρέμαστοι» τόσο καιρό.


Με το σχέδιο νόμου για την Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης και τη σύσταση Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής, που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα που αφορά τους ασφαλισμένους των εταιρειών «Ασπίς Πρόνοια» και «Commercial Value».

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών εξασφαλίζεται, παράλληλα, ότι δεν θα υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις δυσλειτουργιών στο μέλλον, με την κατάργηση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), αλλά και τη δημιουργία Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, κατά το πρότυπο του Επικουρικού Κεφαλαίου που καλύπτει την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων. Το Εγγυητικό Κεφάλαιο πλέον αναλαμβάνει να εξασφαλίσει είτε την ομαλή διαδικασία μεταβίβασης των χαρτοφυλακίων ζωής υπό εκκαθάριση εταιρειών σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες είτε να αποζημιώσει τους ασφαλισμένους.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους της «Ασπίς Πρόνοια» και της «Commercial Value», με το Σχέδιο Νόμου παρέχονται κίνητρα και καθορίζεται η διαδικασία για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής σε άλλες εταιρείες, εφόσον, βέβαια, το επιθυμούν οι ασφαλισμένοι. Εάν δεν το επιθυμούν, τότε δεν θα λάβουν και καμία αποζημίωση.

Επίσης, εντός των προσεχών ημερών θα δοθεί προς διαβούλευση νομοσχέδιο για τα τεχνικά και τυχερά παιχνίδια αλλά και το ιντερνετικό στοίχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: