Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

“Προσοχή σε αλλοιωμένα τρόφιμα”

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ:

17.06.2010

Την προσοχή των καταναλωτών στην κατανάλωση τροφίμων που αλλοιώνονται από την έκθεσή τους σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως ο καύσωνας, εφιστά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων (Ε.Π.Κ.Χ.Α.Ν.), καλώντας παράλληλα τους εμπόρους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.
Σε ανακοίνωσή της η Ε.Π.Κ.Χ.Α.Ν. κάνει λόγο για «καταγγελίες πολιτών για τροφικές δηλητηριάσεις» και συνιστά στους καταναλωτές «να αποφεύγουν να αγοράζουν τρόφιμα ευάλωτα που είναι εκτεθειμένα εκτός ψυκτικών θαλάμων, όπως τυροκομικά, κρέατα, ψάρια κ.λπ».
Επιπλέον η Ένωση ζητά από τις τοπικές επιχειρήσεις «να μη εκθέτουν τρόφιμα προς κατανάλωση χωρίς να βρίσκονται σε ψυγεία με την ανάλογη θερμοκρασία συντήρησης».
Η Ε.Π.Κ.Χ.Α.Ν. επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει καμία ανοχή σε καταστάσεις που παίζεται η ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών», προειδοποιώντας ότι «τις επόμενες μέρες το κλιμάκιο ελέγχου αγοράς της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. θα αποτυπώσει τις επιχειρήσεις αυτές και θα τις δημοσιεύσει μέσω της ιστοσελίδας της αλλά και θα τις καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές».
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωσή της η Ε.Π.Χ.Α.Ν. γνωστοποιεί ότι η πρόεδρος της Ένωσης, Ιωάννα Μελάκη, θα συμμετέχει στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), το οποίο διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα, με θέμα “Δίκτυα πρόσβασης επόμενης Γενιάς. Για τον πολίτη και την οικονομία”.
Στο συνέδριο, την έναρξη των εργασιών του οποίου θα κηρύξει ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και δικτύων Δ. Ρέππας, η κα Μελάκη προσκλήθηκε από τον πρόεδρο της Ε.Ε.Τ.Τ., Λ. Κανέλλο,
Πηγή Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: