Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Πριµ περίθαλψης σε ανέργους

Ιατροφαρµακευτική κάλυψη πέραν της διετίας για όλους τους ανέργους προωθεί το υπουργείο Εργασίας, ενώ τουλάχιστον διετής θα είναι η κάλυψη για ελεύθερους επαγγελµατίες που αναστέλλουν την επαγγελµατική δραστηριότητά τους. Για την παράταση της ιατροφαρµακευτικής κάλυψης των παροχών υγείας στους ανέργους θα υπάρξει νοµοθετική ρύθµιση. Σχετικές δηλώσεις έκανε χθες (από τη ΝΕΤ) ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουµάνης.

Οσον αφορά τον ΟΑΕΕ, στον Νόµο 3845/2010 «Μέτρα για την εφαρµογή του µηχανισµού στήριξης της ελληνικής οικονοµίας κ.λπ.» περιλαµβάνονται διατάξεις στις οποίες προβλέπεται ότι οι ασφαλισµένοι του ΟΑΕΕ ηλικίας άνω των 30 ετών και µέχρι 65 ετών που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλµατός τους, καλύπτονται για παροχές ασθένειας από τον Κλάδο Υγείας του Οργανισµού για δύο χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης, εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
1 Εχουν πραγµατοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισµού 600 ηµέρες εργασίας ή 2 χρόνια. Αυτό το κατώτατο όριο αυξάνεται ανά εκατόν είκοσι ηµέρες ή τέσσερις µήνες κάθε χρόνο µετά τη συµπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας και µέχρι τη συµπλήρωση των 4.500 ηµερών εργασίας ή 15 ετών ασφάλισης.
2 Δεν ασφαλίζονται για οποιονδήποτε λόγο στο Δηµόσιο ή σε άλλον ασφαλιστικό οργανισµό.

Τα δικαιολογητικά για υπαγωγή στην ασφάλιση
Με απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζονται τα απαιτούµενα δικαιολογητικά καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια για την εφαρµογή των ρυθµίσεων του άρθρου αυτού. Τα δικαιολογητικά για την υπαγωγή στην ασφάλιση είναι: αίτηση για υπαγωγή στην ασφάλιση, υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο αιτών θα δηλώνει ότι είναι ανασφάλιστος και ότι µόλις αναλάβει οποιαδήποτε εργασία (µισθωτή ή ελεύθερο επάγγελµα) θα δηλώσει αυτό στον ασφαλιστικό οργανισµό. Επίσης, σε περίπτωση ασφάλισης σε περισσότερους από έναν οργανισµούς, θα πρέπει να προσκοµίζονται σχετικές βεβαιώσεις για την πιστοποίηση του χρόνου ασφάλισης.
Αιτήσεις για το πρόγραµµα του ΟΑΕΔ
Αύριο αναµένεται να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων συµµετοχής στο πρόγραµµα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση 200.000 θέσεων εργασίας µέσω της επιδότησης κατά 100% των εργοδοτικών εισφορών µε στόχο να διατηρηθούν οι 400.000 θέσεις (www. oaed.gr).
Η υπαγωγή των επιχειρήσεων στο πρόγραµµα διατήρησης των θέσεων εργασίας θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν προηγηθεί κατά το προηγούµενο τρίµηνο απολύσεις (µπορεί όµως να έχει συµπληρωθεί στο µεταξύ ο αριθµός ώστε να µην υπάρχει µείωση προσωπικού).
Η επιχείρηση θα επιχορηγείται για το 50% των εργαζοµένων που απασχολεί, από 1 έως και 80 εργαζοµένους κατ’ ανώτατο όριο, µε τη δέσµευση να διατηρήσει τουλάχιστον ίσο αριθµό µη επιχορηγούµενων εργαζοµένων µε τον αριθµό των επιχορηγουµένων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράµµατος (12 µήνες µε επιχορήγηση +6 χωρίς επιχορήγηση).
Δεν θα ισχύσουν κριτήρια για την προτεραιότητα υπαγωγής, ενώ το 50% των θέσεων θα αφορά µικρές επιχειρήσεις (1-9 άτοµα). Το πρόγραµµα θα κοστίσει στο ΙΚΑ την απώλεια 992 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές (συµψηφίζεται µε µέρος των χρεών που έχει στον ΟΑΕΔ).

Κατσέλη: Να εγγραφούν όλοι οι άνεργοι
Χθες η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη τόνισε: «Ολα τα προγράµµατα ένταξης ανέργων απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Οι τρίτεκνοι περιλαµβάνονται στους πολύτεκνους. Ο άνεργος που µας ακούει τώρα, µπορεί να εγγραφεί στον ΟΑΕΔ. Ολοι οι άνεργοι είναι απαραίτητο να εγγραφούν.
Να πληροφορηθούν για τα προγράµµατα. Υπάρχουν και προγράµµατα ενίσχυσης επιχειρηµατικότητας. Αν καθήσει στο σπίτι, είναι σίγουρο ότι δεν θα βρει δουλειά.
Οσο πιο ενεργητικός είναι, όσο πιο πολύ µιλήσει µε πιθανούς εργοδότες και κινητοποιήσει και τους ίδιους τους εργοδότες τόσο το καλύτερο, να κάνει χρήση των προγραµµάτων».

http://www.tanea.gr/rendered.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: