Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Αναστολή άδειας εταιρείας ζωής-Η επίσημη απόφαση της ΕΠΕΙΑ

Μέγεθος γραμματοσειράς
Η αναστολή άδειας λειτουργίας μικρής ασφαλιστικής εταιρείας ζωής της VDV Leben, με παραγωγή το 2009 περί τα 6 εκατ. ευρώ και 11.000 περίπου συμβόλαια, αναμένεται να δημιουργήσει νέα αναταραχή στους ασφαλισμένους. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΕΙΑ στη χθεσινή του συνεδρίαση έλαβε οριστικές αποφάσεις για την εταιρεία οι οποίες ανακοινώθηκαν επίσημα σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η περίπτωση της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν γνωστή στην ΕΠΕΙΑ τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία παρακολουθούνταν στενά, ωστόσο δεν υπήρχαν μέχρι χθες συγκεκριμένες αποφάσεις εν αναμονή μίας τυχόν προσαρμογής της εταιρείας στις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Η προσαρμογή φαίνεται ότι δεν έγινε και η Εποπτική Αρχή προχώρησε τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να προστατέψει τους καταναλωτές.
Η υπόθεση ξεκίνησε μετά απο καταγγελίες ασφαλισμένων στη Γερμανία σύμφωνα με τις οποίες η VDV Leben δεν κατέβαλε αποζημιώσεις. Η ΕΠΕΙΑ προχώρησε σε ελέγχους, όμως όλα τα στοιχεία της (αποθέματα) ήταν σύνομα. Οι έλεγχοι προχώρησαν στους λογαριασμούς της εταιρείας και εκεί διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πλαστογραφία σε έγγραφο της Deutsche Bank!
Το κρούσμα αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό στην Εποπτική Αρχή, και οδηγεί εκ των πραγμάτων στην ανάγκη περαιτέρω σκλήρυνσης των μέτρων ελέγχου των ασφαλιστικών εταιρειών.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη απόφαση της ΕΠΕΙΑ δεδομένου ότι πρόκειται για εταιρεία ζωής με μακροχρόνια συνταξιοδοτικά κυρίως συμβόλαια. 

Η ανακοίνωση της ΕΠΕΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ VDV LEBEN International A.A.E.Z. ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΕΙΑ κατά την συνεδρίαση του στις 30.9.2010 αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
  1. Αναστέλλει άμεσα τις ασφαλιστικές εργασίες της Εταιρείας VDV LEBEN International A.A.E.Z. που αφορούν στο σύνολο της δραστηριότητας της στην ημεδαπή ως και στην αλλοδαπή, ήτοι απαγορεύει την έκδοση νέων ασφαλιστηρίων συμβολαίων, καθώς και την έκδοση πρόσθετων πράξεων επί των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων.
  2. Απαγορεύει την ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων περιουσιακών στοιχείων της ως άνω Εταιρείας, που τηρούνται στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: