Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Εντοπίστηκε φορτίο 24 τόνων ακατάλληλων λεμονιών

Στην απαγόρευση εισόδου στη χώρα νέου μεγάλου φορτίου, ακατάλληλων για κατανάλωση, προϊόντων φυτικής προέλευσης, προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά που συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης προϊόντων για την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.

Ειδικότερα, οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας που από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχουν απαγορεύσει 13 εισαγωγές τροφίμων φυτικής προέλευσης, συνολικού βάρους 411,1 τόνων, μπλόκαραν αυτή τη φορά 24 τόνους λεμόνια προέλευσης Νοτίου Αφρικής.

Το προϊόν που έφτασε στη χώρα μας αποθηκευμένο σε ένα κοντέινερ και εντός 1.450 χαρτοκιβωτίων, κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, καθώς βρέθηκε με καρπούς σε προχωρημένο στάδιο σήψης.

Για την υπόθεση, η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, επεσήμανε ότι «στη Νομαρχία Πειραιά με υψηλό αίσθημα ευθύνης δίνουμε καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα για να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας καταναλωτές και τη δημόσια υγεία».
ΠΗΓΗ Ζougla .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: