Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Ακριβότερες οι επικοινωνίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Κομισιόν

Παραμένουν πιο ακριβές οι επικοινωνίες στην Ελλάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ε.Ε. ενώ ιδιαίτερα χρονοβόρες εξακολουθούν να είναι και οι διαδικασίες φορητότητας αριθμού.
Τα δεδομένα αυτά, προκύπτουν από τα στοιχεία που παρέθεσε ηΕπίτροπος για τις Ψηφιακές Τεχνολογίες, N.Kroes, μετά από σχετική ερώτηση του....

ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου.
Διαπιστώνεται βέβαια, συνολική βελτίωση στις τιμές καταναλωτή, από την τακτική παρακολούθηση της γενικής πορείας της αγοράς τηλεπικοινωνιών, εκ μέρους των υπηρεσιών της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος της μηνιαίας δαπάνης για σταθερή τηλεφωνία των οικιακών χρηστών στην ΕΕ, μειώθηκε από 41,3 ευρώ το2003, σε 38,4ευρώ το 2009 και ο μέσος όρος της μηνιαίας δαπάνης για κινητή τηλεφωνία από 36,64 ευρώτο 2004, σε 19,25 ευρώ το 2009.
Παρά το γεγονός, ότι η εξέλιξη των τιμών στην Ελλάδα, αντανακλά εν γένει την τάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ελληνικές τιμολογήσεις παραμένουν σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με μέση τιμή,0,14 ευρώ ανά λεπτό στην Ελλάδα, έναντι 0,11 κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στόχος πλέον είναι, η κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασης, όλων των καταναλωτών, σε ένα σύνολο βασικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές, όπως επίσης και η κατοχύρωση του ίδιου δικαιώματος και στα άτομα με αναπηρία., σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου.


Στην ερώτηση, κατά πόσο αυτό πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα, η Ολλανδή Επίτροπος σημείωσε πως η καθολική υπηρεσία, όσον αφορά τη βασική φωνητική τηλεφωνία, παρέχεται σε όλα τα κράτη μέλη.Όσον αφορά τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, οι κλήσεις προς αυτές τις υπηρεσίες παρέχονταιδωρεάν σε όλα τα κράτη μέλη.
Το κανονιστικό πλαίσιο του 2009, που θα αρχίσει να ισχύει στις 25 Μαΐου 2011, ενισχύει περαιτέρω τους κανόνες για την πρόσβαση των χρηστών με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στον αριθμό112, ώστε να τους παρέχεται ισοδύναμη πρόσβαση με αυτή που παρέχεται σε άλλους χρήστες.

Παρ' όλα αυτά, η Ελλάδα παραμένει εντυπωσιακά, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον χρόνο που απαιτείται για την φορητότητα ενός κινητού και συγκεκριμένα, η Ελλάδα καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις καθώς απαιτούνται 12 ημέρες ενώ κατά μέσο όρο στην Ε.Ε. απαιτούνται 4,1.
Το ίδιο συμβαίνει και όσον αφορά, αριθμούς σταθερών τηλεφώνων, καθώς η Ελλάδα καταλαμβάνει τηντρίτη χειρότερη θέση, με απαιτούμενες ημέρες φορητότητας τις 12 όταν στην Ε.Ε. απαιτούνται κατά μέσο όρο 5.9.
cosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια: